Sobre mi

Sóc l’Eva Blanes, m’apassiona el món del llibre en totes les seves dimensions i possibilitats: com a vehicle d’expressió artística, com a objecte transmissor de la memòria, com a generador i agitador d’idees, com a eina de coneixement i de relacions humanes. Encapçalo aquest projecte amb la vocació d’acompanyar i de fer créixer totes les idees que m’arriben a les mans —de persones, empreses i organitzacions diverses— que anhelen materialitzar-se en forma de llibre.

M’he format en arts plàstiques i disseny a l’Escola Superior d’Art i Disseny Llotja —Tècnica superior en l’especialitat d’enquadernació artística— i a Bau, Escola Superior de Disseny —Diploma d’especialització en disseny gràfic per la Universitat de Vic—, i em dedico professionalment a les arts del llibre des de fa més de vint anys.

He format part de la Junta Directiva de l’A-FAD (Associació d’artistes i Artesans del FAD) col·laborant en l’organització i el comissariat de diferents esdeveniments culturals com el Crafts Now (Festival d’Artesania i Innovació), Tallers Oberts, o els Premis FAD d’Art.

Crec en el poder alliberador de la creativitat, en la cultura com a motor de canvi, en el disseny com a mitjà de transformació social i en la capacitat que tots tenim d’aportar el nostre granet de sorra. La meva aposta pels llibres a mida pretén revaloritzar el plaer dels llibres fets a foc lent. I transcrivint les paraules de Gianni Rodari:

“Tutti gli usi della parola a tutti” mi sembra un buon motto, dal bel suono democratico. Non perché tutti siano artisti, ma perché nessuno sia schiavo.”