Femichistas

Perfectas femichistas o cómo dejar de ser tu peor enemiga  és el projecte final d’Elisenda Farrès, —escrit, dissenyat i il·lustrat per l’autora—, i materialitzat al taller en forma de llibre, que ha estat premiat amb un Laus de bronze en disseny gràfic en la categoria d’estudiants, presentat per l’Escola Superior de Disseny Seeway de Barcelona amb la tutoria de Marc Salinas. Un treball brillant, irònic i radical, que projecta una mirada crítica a la societat patriarcal amb l’objectiu de visibilizar un fenòmen inconscient i doloròs; el que ella denomina “femichismo” o masclisme entre les mateixes dones.

 

 

La peça creada és un llibre de tapa dura i llom descobert amb una enquadernació copta. La coberta està realitzada amb una doble tapa i acabada amb un pvc amb gel injectat per tal de simular l’efecte de les protèsis de silicona. Tant el fil negre del cosit, inspirat en el fil quirúrgic, així com una paleta de colors molt sintètica, amb el predomini del blanc i del vermell busquen evocar una sensació clínica.

En aquest enllaç cap a Llibres únics podeu veure més imatges del llibre:  https://evablanestaller.com/portfolio-items/projecte-final-feminisme/